Адміністрація ринку поставила за мету стати першим zero waste ринком в Україні шляхом зменшення кількості відходів і екологічного сліду загалом. Першим кроком став перехід на роздільний збір відходів: окремо органіка і окремо тверді побутові відходи.
Згідно результатів конкурсу на поводження з твердими побутовими відходами послуги роздільного збору, вивезення та сортування з метою подальшої переробки надає компанія GreenAge
Враховуючи недостатню інформованість суспільства щодо важливості подібних заходів; впровадження нової культури управління ресурсами та зменшення негативного впливу на довкілля – на GreenAge і її очільника Артем Миргородський покладено і консультативну місію з урахуванням проведення навчань для орендарів Бессарабського ринку. Протягом перших кількох місяців передбачено колективні та індивідуальні зустрічі зі всіма орендарями.
В свою чергу, орендарі зобов’язані забезпечити відокремлення органічних (харчових) відходів від решти у додатково встановлені контейнери у місцях генерації відходів.
Така позиція адміністрації Бессарабського ринку вибудувалась шляхом цінних і прогресивних спілкувань з представниками ідеології zero waste, якому передувала Анастасія Мартиненко. Це не просто гучні заклики зберегти довкілля. Це професійний підхід, інформація, роз’яснення, безліч дієвих порад, прикладів, а подекуди і розвіювання загальноприйнятих міфів.