3-го липня на свою 107-у річницю керівництво КП»Бессарабський ринок» офіційно повідомило про початок переходу на паперову тару і відмову від поліетилену та пластика.
Бессарабський ринок першим розпочав використання паперової тари. Суб’єкти господарювання на ринку почнуть відпускати товар у паперовій тарі відповідно до його специфіки. Підприємством закуплено кілька різновидів паперової тари (контейнери і стакани для ягід, сухофруктів, горіхів та іншої дрібної продукції; кілька видів пакетів; спеціальний папір для обгортування) та реалізовано серед торгуючих. Але зазначимо, що знадобиться деякий час, аби продавці мали можливість пристосуватись і обрати найзручніші варіанти. Тому під час поступового переходу на паперову тару можливі її видозміни та урізноманітнення.
Поштовхом до таких змін стала підтримка ініціативи світової спільноти щодо захисту оточуючого середовища від шкідливих відходів. Також, Верховна Рада України налічує три зареєстрованих законопроекти, які передбачають обмеження використання пластику та поліетилену в країні. Керівництво Бессарабського ринка розділяє зазначені погляди і вже робить дієві кроки.